NAQÍL-MAQALLARDA «BALA» KONCEPTI - Djoldasova, S.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada maqol-matallarda bola konsepti va uning ma’nosi haqida so‘z boradi. Unda ota-bobolarimizdan bizga meros bo‘lib qolgan maqol-matallar tahlilga tortilib, bola konseptining oiladagi, jamiyatdagi tutgan o‘rni so‘z etilib, pedagogik nuqtai nazardan ham fikrlar ifodasini topgan. Shuningdek, bola konsepsiyasi haqida diniy va ma’naviy jihatdan xalqona tarbiya masalasi ham o‘rganilgan.
Keywords: olam manzarasi; konsept; til birligi; kognitiv lingvistika; lingvomadaniyatshunoslik; maqol-matal; qoraqalpoq folklori