ЎЗБЕКИСТОН ҲУДУДИДАГИ ТОЖИКЛАРНИНГ ЭТНИК ТАРКИБИ (Қашқадарё воҳаси мисолида) - Турсунов, Ф.Ғ. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ушбу мақолада Қашқадарё воҳасидаги тожикларнинг этник такибига кирувчи ёки унга алоқадор бўлган ҳардури тожиклари, хўжалар, чағатойилар, арғунлар, кийикчилар, можарлар ва балужлар каби этник гуруҳларнинг келиб чиқиши ва этномаданий жараёнлардаги ўрни ёритилган.