СОВЕТ ҲОКИМИЯТИ ДАВРИДА ҚАТАҒОН ОРГАНЛАР - Абдуллаев, А. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Маколада қатағон органлари ичида халқни аёвсиз террор қилган инқилобий трибуналлар, Олий инқилобий трибунал ва унинг қошида ташкил этилган фавкулодда тергов комиссиялари алоҳида роль ўйнаган. 1918 йил 18 ноябрда Туркистон марказий ижроий қўмитасининг инқилобий трибунали ташкил этилган ва улар қошида тергов комиссияси ва айбловчилар хайъати ташкил этилган.