ORAYLÍQ AZIYA REGIONÍNDA JER-SUW RESURSLARÍNAN PAYDALANÍWDÍŃ SOCIAL-EKONOMIKALÍQ MAShQALALARÍ - Nurlanov, A.S. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada Markaziy Osiyo mintaqalarida yer osti suv resurslaridan foydalanishning ijtimoiy-iqtisodiy muammolari, jumladan, Amudaryo va Sirdaryo havzalarida suv resurslaridan foydalanishning ijtimoiy-iqtisodiy muammolari ochib berilgan.
Keywords: Orol dengizi; Amudaryo; Sirdaryo; Pomir; Tyan-Shan; iqlim; daryo; kanal; suv resurslari; qishloq xo‘jaligi; ekologiya