ShO‘RTAN GAZ-KIMYO MAJMUASI FAOLIYATINING HUDUD ATROFIDA TARQALGAN TUPROQLARNING UNUMDORLIGIGA TA’SIRI - Safarov, A.A.; Toshmuradova, M.Sh. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada Sho‘rtan gaz kimyo majmuasi faoliyati natijasida hudud atrofida tarqalgan tuproqlarning og‘ir metallar bilan ifloslanishi va turoqlarning ekologik holatining o‘zgarishi haqida bir qancha ma’lumotlar keltirilgan.
Keywords: Sho‘rtan gaz kimyo majmuasi; tuproq; og‘ir metallar; ifloslanish; ekologik holat; tuproq unumdorligi; qishoq xo‘jaligi; oziq-ovqat