QUBLA ARAL BOYÍ DALA PÍShÍǴÍ FELIS LYBICA NEMATODA KLASÍ GELMINTOFAUNASÍ - Berdibaev, A.S. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Dala mushugida 15 turdagi nematoda sinfiga mansub gelmintlar ro‘yxatga olindi. Ular 1 tip, 1 sinf, 6 turkum, 11 oila, 12 avlodga tegishli ekenligi ma’lum bo‘ldi. Tadqiqodlar natijasida, tekshirilgan 25 nusxa dala mushuklarida 15 turdagi nematoda sinfiga mansub gelmintlar bilan zararlanganlik kuzatildi.
Keywords: gelmint; invaziya ekstensivligi; invaziya intensivligi; oraliq xoʻjayin; zooantroponoz