KVADRATLÍQ ÚSh ÓLShEMLI MODELDI QURÍW - Kasımov, M. (FAN va JAMIYAT, 2025)
STATISTICA 10 yordamida kvadratik uch oʻlchovli modelni qurish metodikasini ishlab chiqish. Matematik statistika, ehtimollik nazariyasi tamoyillari va STATISTICA 10 dasturiy paketida chiziqsiz regressiya qoʻllanilgan. v1=a0+a1v2+a2v3+a3v2v2+a4v3v3+a5v2v3 koʻrinishidagi modelni qurish va uch oʻlchovli sirtni grafik tasvirlash boʻyicha bosqichma-bosqich metodika yaratilgan. Metodika uch oʻlchovli obyektlarni statistik modellashtirish uchun yuqori samaradorlikni koʻrsatdi va ilmiy tadqiqotlar hamda ta'lim jarayonida qoʻllanilishi mumkin.
Keywords: ehtimollik; normal; kvadrat; regressiya; oyna jadvali; statistika; tajriba