VEKTORLAR JÁRDEMINDE ALGEBRALÍQ MÁSELELERDI ShEShIWDIŃ NÁTIYJELI USÍLLARÍ - Kalekeeva, T.T.; Maxsutova, U.D.; Quanıshbaeva, H.S. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada vektorlar yordamida geometriya va algebra oʻrtasidagi bogʻlanishlarni ochib berish, vektorlarning skalyar koʻpaytmasi va uning xossalaridan foydalanib, tenglamalar va tengsizliklarni yechishning yangi, vizual va tushunarli usullari keltirilgan. Vektorlarning geometrik va algebraik taʼriflari uygʻun holda oʻqitish jarayonidagi ahamiyati ochib berilgan. Qator amaliy misollar va ularning yechimi orqali metodik yondashuvlar ifodalangan.
Keywords: vektor; skalyar koʻpaytma; modul; kollinearlik; tenglama; tengsizlik; vizual yondashuv