JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA BASKETBOL ELEMENTLARINI O‘RGATIShNING METODIK YONDAShUVI - Arziev, Sh.; Kalmuratov, I. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada basketbol oʻyinida texnika va taktika elementlarini samarali oʻrgatishning metodik asoslari yoritilgan. Tadqiqot davomida 10-16 yoshdagi oʻquvchilar bilan olib borilgan amaliy mashg‘ulotlar natijalariga tayanilgan. Maqolada shuningdek, murabbiylar uchun amaliy tavsiyalar va ilg‘or pedagogik metodlar ham taklif etilgan.
Keywords: basketbol; texnika; taktika; sport mashg‘uloti; jamoaviy oʻyin; interaktiv mashg‘ulotlar; qaror qabul qilish; himoya va hujum; toʻp bilan ishlash; tezkorlik; koordinatsiya