MEKTEPKE ShEKEMGI HÁM KIShI MEKTEP JASÍNDAǴÍ TUTLÍǴÍP SÓYLEYTUǴÍN BALALARDÍ LOGOPEDIYALÍQ TEKSERIWDIŃ ÁHMIYETI - Tajimuratova, K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada bolalarning kichikligidan duduqlanıshga moyilligini anıqlash, bolalarda kuzatilgan duduqlanıb gapirishi logopedik korrektsion ishlar bilan tuzatish metodikalari va ularni olib borishning ahamiyati yoritib berilgan.
Keywords: duduqlanish; bola nutqini tekshirish; impressiv nutqini tekshirish; motorikani tekshirish; logofobiya; sigmatizm; rotatsizm; yotatsizm; kappatsizm; monomorf; polimorf; temp; pauza; ritm