O‘QUVChILARDA JISMONIY TARBIYADAGI ESTETIK XUSUSIYATLAR HAQIDAGI NAZARIY BILIMLARINI KENGAYTIRISh - Djoldasov, R.F. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Estetik tarbiya shaxsni estetik rivojlantirish, kishini tabiat, mehnat va ijtimoiy munosabatlar zamiridagi go‘zallikni estetik ideal nuqtai nazaridan idrok etish va baholashga o‘rgatishni anglatadi. Shuningdek, bu tushuncha shaxsni estetik faoliyatga, voqelikni go‘zallik qonunlariga ko‘ra o‘zgartirishni ichki ehtiyoj deb hisoblashga yo‘naltirish hamda bu borada unga muntazam ta’sir etish jarayonini ko‘zda tutadi.
Keywords: mavzu; samarali; estetik; tadqiqot; jismoniy tarbiya; his-tuyg‘ular