MAXMUD QAShQARIYDIŃ «DEVONU LUǴATIT TÚRK» MIYNETINDE «BAS» KONCEPTI (naqıl-maqallar mısalında) - Mámbetalieva, Q.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada XI asrning eng qimmatli asarlaridan biri Mahmud Qoshg‘ariyning «Devonu lug‘otit turk» asari va undagi keltirilgan ko‘plab maqol-matallar tarkibidagi somatik birliklar va frazeologizmlar lingvomadaniy nuqtayi nazardan tahlil qilindi. Maqola hozirgi qoraqalpoq adabiy tilining rivojlanishida, til me’yorlarining shakllanishida katta ahamiyatga ega.
Keywords: “bosh” koncepti; somatizm; konsept; maqol-matal; frazeologizm; lingvomadaniyat