MAXMUD QAShQARIYDIŃ «DEVONU LUǴATIT TÚRK» MIYNETINDEGI QARAÚYShÍLÍK ATAMALARÍNÍŃ QOLLANÍLÍWÍ - Arzimova, A.S. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada Mahmud Qoshg‘ariyning "Devonu lug‘atit turk" asaridagi o‘tovsozlik atamalarining qo‘llanilishi va ayrim maqol-matallar tarkibida kelishi, o‘tovsozlik atamalarining hozirgi qoraqalpoq tilida ham qo‘llanilish xususiyatlari lingvomadaniy nuqtayi nazardan tahlil qilindi. Maqola hozirgi qoraqalpoq adabiy tilining rivojlanishida va o‘tovsozlik atamalarining o‘rganilishida katta ahamiyatga ega.
Keywords: qora uy; uy; eshik; uviq; o‘tov; chodir; нақл-maqol