1941-1945-JÍLLARDA QARAQALPAQSTANDA KITAPXANALAR ISINIŃ JAǴDAYÍ - Reymbaev, R.S. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqola Qoraqalpog‘istonda vatan urush yillarda kutubxonachilikning shakllanishi va rivojlanish tarixiga bag‘ishlangan. Kutubxonalarni mafkuraviy ishlarning kuchli tayanch nuqtasiga aylantirish maqsadini ko‘zlagan Sovet-partiya organlarining bu boradagi qarorlarining roli qayd etilgan. Qoraqalpog‘iston urush sharoitida kutubxonachilik ishining ahvoli ko‘rsatilgan.
Keywords: tashviqot va targ‘ibot ishlari; madaniy-ma’rifiy muassasalar; kutubxonachilik; kitob fondi