AXLOQ VA UNING JAMIYAT HAYOTIDAGI OʻRNI - Djamilova, G.J.; Joldasbayev, O.Y. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada odob-axloqning inson hayoti va yoshlar tarbiyasidagi oʻrni va ahamiyati, koʻrib chiqiladi. Odob-axloq insonning jamiyat bilan munosabatlari asosini tashkil qiladi. Yoshlarni tarbiyalashda sharqona va milliy odob-axloq me’yorlariga asoslangan faoliyat bilan birga jamiyatga hurmat, insonparvarlik munosabati kabi fazilatlarni shakllantirish zarurligi ta’kidlanadi.
Keywords: odob-axloq; ijtimoiy ong; tartib-intizom; insonparvarlik; tarbiya; ezgulik; fazilat