ShAHRISABZ VA MAYDANAK BALAND TOG‘ TURISTIK MARKAZINING EKOTURISTIK IMKONIYATLARIDAN SAMARALI FOYDALANISh MASALALARI - Yarashev, Q.S.; Badalov, O.B.; Yusupov, B.B. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqola Shahrisabz va Maydanak baland tog‘ turistik markazining ekoturistik imkoniyatlari va ulardan samarali foydalanish masalalariga bag‘shlangan. Asosiy e’tibor havzaning tog‘ va tog‘oldi hududlarida turizmning istiqbolli tarmoqlarini rivojlantirishga katta e’tibor qaratilgan.
Keywords: togʻ ekoturizmi; tabiiy sharsharalar; oʻrmon; daryo; gʻor; koʻl; dam olish maskan va sanatoriyalar