QORAQALPOG‘ISTON FLORASINING NAFAS OLISh TIZIMI KASALLIKLARIDA QO‘LLANILADIGAN AYRIM DORIVOR TURLARI - Eshmuratov, R.A.; Turdimuratova, U. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada nafas olish yo‘llari bilan bog‘liq kasalliklarni davolashda ishlatiladigan Qoraqalpog‘iston florasining 70 dan ortiq dorivor o‘simliklarning turlari, ishlatiladigan organlari, ularning kimyoviy tarkibi va davolashda qo‘llanilish sohasi yoritilgan. Olingan ma’lumotlar xalq tabobatini ilmiy asoslash, shuningdek, yangi fitoterapevtik preparatlar ishlab chiqishda muhim ahamiyatga ega.
Keywords: Qoraqalpog‘iston florasi; dorivor o‘simliklar; nafas olish tizimi kasalliklari; xalq tabobati; o‘simlik organlari; kimyoviy tarkibi