CATALPA L. TURKUMI TURLARINI INTRODUKSION BAHOLASh NATIJALARI - Dosjanova, G.D.; Tursunboev, H.E.; Urgenichbayev, A.A.; Jumagalieva, R.K.; Ochilov, U.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada ilk marotaba Qoraqalpog‘iston sharoitida Catalpa turkumi turlarini introduksion baholash natijalari o‘rganildi. Olingan ilmiy natijalarga asoslanib introduksiya sharoitida Catalpa bignonioides, catalpa speciosa va catalpa ovata turlarining istiqbollilik darajasi to‘g‘risida ilmiy ma’lumotlar keltirilgan.
Keywords: Catalpa; introduksiya; istiqbollilik darajasi; novdalansh; vegetativ; generative; novda