KVANT TASVIRLARNI GIBRID ALGORITMLAR YORDAMIDA IShLASh - Muhamediyeva, D.T.; Ametova, G.E. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Tasvirni qayta ishlashda Gabor transformatsiyasini va Gaussning tarjimalari va modulyatsiyalaridan foydalanadigan bir o‘lchovli signal hisoblanadi. U tasvirni o‘qish, tahrirlash, yaxshilash, segmentatsiya qilish, obyektlarni aniqlash, va ularning xususiyatlarini tahlil qilish kabi bosqichlarni o‘z ichiga oladi. Katta hajmdagi ma’lumotlar bilan ishlashga gibrid kvant algoritmlar yaqin kelajakda real vaqtda ishlov beriladigan tasvirlarni tahlil qilishda samarali vosita bo‘lishi mumkin.
Keywords: gibrid kvant algoritm; Gabor filtri; tasvir filtrlash; kvant hisoblash; kvant tasvir