ÓSPIRIMLIK DAWIRDE OYLAW PROCESINIŃ RAWAJLANÍW ÓZGEShELIKLERI - Djolımbetova, M.M. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada oʻsmirlik davrining psixologik hususiyatlari, tafakkur jarayonining rivojlanishi va fikr erkinligi, tafakkur haqida ma'lumotlar keltirilgan, shuningdek, tafakkur jarayonining turli adabiyotlarda oʻrganilganligi va tahlil qilinganligi keltirilgan.
Keywords: oʻsmirlik psixologiyasi; tafakkur jarayonining rivojlanishi; erkin fikrlash; bilish jarayonining rivojlanishiga ijtimoiy omillarning psixologik taʼsiri