TARBIYA DARSLARIDA 5-7-SINF OʻQUVChILARIDA KITOBXONLIK MADANIYATINI RIVOJLANTIRISh NATIJADORLIGI - Eshimbetov, O. (FAN va JAMIYAT, 2025)
O‘quvchilarda kitobxonlik madaniyatini shakllantirishda 5-7-sinf tarbiya darslarida kitobxonlik madaniyatini rivojlantirish samaradorligi, metodik (matn ustida ishlash, tahlil, taqriz, munozara) tizimi va didaktik ta’minoti (kitobxonlik dasturi, badiiy adabiyot, lug‘at, ensiklopediya) mutolaaga muttasil va muntazam rag‘batlantiruvchi strategiyalar (kitob tanlash, faol o‘quvchi, o‘qish ekrani, ma’lumot kartochkasi, anjuman)ni integratsiyalash asosida takomillashtirish jarayoni haqida ma’lumot berilgan.
Keywords: kitobxonlik dasturi; badiiy adabiyot; lug‘at; ensiklopediya; nutq madaniyati; motivatsiya; oʻqish uchun koʻrish; tanishtiruvchi oʻqish; o‘rganuvchi o‘qish; mutolaa madaniyati