MEKTEP OQÍWShÍLARÍNDA ERKIN PIKIRLEW HÁM ILIMIY IZLENIWShEŃLIKTI QÁLIPLESTIRIW USÍLLARÍ - Kosnazarov, S.T. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Zamonaviy ta’limning muhim maqsadi ta’lim oluvchilarning ijodiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishdan iborat. Bu toʻla tushunarli, chunki hozirgi vaqtda har birimizning yutuqlarimiz yoki muvaffaqiyatsizliklarimiz koʻp darajada murakkab hayotiy vaziyatda fikrlashning moslashuvchanligi va tahliliyligini namoyon eta olish qobiliyatimiz (yoki layoqatsizligimiz) bilan belgilanadi. Shu asosda bugungi ta’lim tizimida maktab oʻquvchilarini mustaqil fikrlashga tarbiyalash va shu asosda ilmiy ijodkorlikni shakllantirish masalalari va uning yechimini topish yoʻllari maqolamizda oʻzining ilmiy isbotini topgan.
Keywords: ilm; bilim; metod; kreativ; kognitiv; kommunikativ