AWÍR SÓYLEW KEMShILIGI BAR BALALARDÍŃ KOMMUNIKATIV KÓNLIKPELERIN TEKSERIW USÍLLARÍ - Ajimova, Z.G. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada alaliya nutq kamchiligida muloqat malakalarning rivojlanmaganlik darajasini aniqlash usullari haqida soʻz boradi. Alaliyali bolalarning muloqot malakalarini tekshirish dasturi ishlab chiqilgan.
Keywords: nutq; og‘ir nutq kamchiliklari; alaliya; motor alaliya; muloqot malakalari; qabul qilish; fonematik qabul qilish; anamnez