QARAQALPAQ XALÍQ DÁSTANLARÍNDA TÚS MOTIVINIŃ PAYDA BOLÍWÍ HÁM GENEZISI - Kulımbetova, A.K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada qoraqalpoq xalq dostonlarida tush motivining paydo bo‘lishi va genezisi tahlil qilinadi. Tadqiqotda tush motivining mifologik, diniy va tarixiy ildizlari o‘rganilib, uning dostonlar syujetining rivojlanishidagi o‘rni ochib beriladi. Tadqiqot natijalari qoraqalpoq xalq dostonlarida tush motivining o‘ziga xos xususiyatlarini hamda xalqning dunyoqarashi va e’tiqodi bilan bog‘liqligini ko‘rsatadi.
Keywords: qoraqalpoq xalq dostonlari; tush motivi; mifologiya; folklor; syujet; genezis; xalq og‘zaki ijodi