XIX ÁSIR QARAQALPAQ LIRIKASÍNDA TÁRIYP JANRÍNÍŃ KÓRKEM AWIZEKI DEREKLERI - Djangabaeva, H. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada ta’rif janrining adabiy janr sifatida shakllanishida milliy folklorimizning ahamiyati, qoraqalpoq dostonlarining badiiy og‘zaki manba sifatida XIX asr shoirlari ijodiga ta’siri, folklor va yozma adabiyot ta’riflarining aloqasi, ta’rifning o‘rganilishi, xususiyatlari, muallif ta’riflarining badiiy o‘ziga xosligi kabi masalalar so‘z etildi.
Keywords: ta’rif janri; satirik ta’rif; qahramonlik dostonlari; oshiqlik dostonlari; yor obrazi ta’rifi; mualliflik troplari