QARAQALPAQ TILINDE MIYWE-PALÍZ EGINLERINE BAYLANÍSLÍ KÁSIPLIK SÓZLERDIŃ LINGVOGEOGRAFIYALÍQ SÍPATLAMASÍ - Kaypnazarova, M.K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada qoraqalpoq tilida meva-poliz atamalarining qo‘llanilishi so‘z etiladi. Qoraqalpoq tilining dialektlarida meva-poliz ekinlari nomlarining xususiyatlari misollar orqali berilgan va qo‘llanilish chegarasi lingvogeografik tavsifi dialektologik xaritalarda aks ettirilgan.
Keywords: qoraqalpoq tili; meva-poliz nomlari; kasbiy soʻzlar; terminlar