АМУДАРЁ БЎЛИМИДА ДУНЁВИЙ СУД ЖАРАЁНЛАРИНИНГ ИШ ФАОЛИЯТИ - Абдуллаев, А. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Мазкур маколада 1897-йил Амударё бўлими дунёвий суди томонидан фуқаролик ишлари, жиноий ишлар, фуқаролик ва хил турдаги жиноий ишлар бўйича қарор ва ҳукмлар қабул этилган. Фуқаролик ишларининг кўпчилигини кўчмас мулк, қарзларни тўлаш мажбурияти ва бошқалар ташкил этганлигини ва кўпчилигини ҳукуматнинг фаолияти, бошқарув тартиби ва низомларига қарши ҳаракатлар ташкил қилинганлигини ишда кўришимиз мумкин.