XALÍQTÍŃ TUWÍLÍWShÍLÍQ HÁM ÓLIMShILIK PROCESLERINE DEMOGRAFIYALÍQ KÓZQARAS - Utepova, G.B. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada demografik nuqtayi nazardan aholining tug‘ilish darajasi va reproduktiv holati, o‘lim darajasi va unga ta’sir etuvchi omillar, shuningdek, aholining o‘rtacha umr ko‘rish shartlari baholanadi.
Keywords: tug‘ilish; reproduktiv holat; demografik siyosat; yalpi koeffitsient; sof koeffitsent; o‘lim; endogen omillar; ekzogen omillar; aholining oʻrtacha yoshi