MARGANEC KIRISPE ATOMLARÍNÍŃ KLASTERLERINE IYE KREMNIYDIŃ TIYKARǴÍ PARAMETRLERINE BASÍMNÍŃ TÁSIRIN ÚYRENIW - Tursınbaev, S.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada marganets bilan legirlangan kremniyga tashqi bosim ta'sirining elektrofizik xususiyatlari eksperimental jihatdan o‘rganildi. p-tipdagi monokristall kremniy namunalarida marganets atomlarining diffuziyasi amalga oshirildi. Tadqiqot natijalari marganets klasterlari mavjud kremniyning yuqori sezgirlik xususiyatlariga ega ekanligini ko‘rsatdi. Ushbu materiallar yuqori sezgir tenzodatchiklarni yaratishda istiqbolli deb hisoblanadi.
Keywords: marganets; kremniy; legirlash; diffuziya; bosim; sezgirlik