EKINShI TÁRTIPLI BETLIKTIŃ ULÍWMA TEŃLEMESIN ÁPIWAYÍLASTÍRÍW USÍLLARI - Seidullaev, A.K.; Seydullaev, K.X.; Satniyazova, I.Q.; Amangeldieva, J.T. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu ishda umumiy ikkinchi darajali sirt tenglamasini tasniflash usullarini oʻrganib chiqildi. Ish uslubiy yondashuvga qaratilgan boʻlib, ikkinchi darajali sirtning umumiy tenglamasini kanonik shaklga keltirish uchun Lagranj usulini qoʻllashni o'z ichiga oladi.
Keywords: yuzaning umumiy tenglamasi; Lagranj usuli; ellipsoid; bir pallali giperboloid; ikki pallali giperboloid; elliptik paraboloid; giperbolik paraboloid