YUZA VA HAJMNI HISOBLASh USULLARI HAQIDA - Abjalilov, S.X.; Arzikulova, M.H.; Abdisalomova, H.Y. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada yuza va hajm tushunchasining aksiomatik kiritilishi, sonli miqdor sifatida o‘lchash mumkinligi hamda hisoblashning bir nechta usullari ko‘rib o‘tilgan.
Keywords: kvadrat va kub birlik; invariantlik va additivlik; kvadratlanuvchi figuralar; uchburchak; ko‘pburchak