AUTIZM SPEKTRIDA BUZILISHI BOʻLGAN BOLALARNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Vapoyeva, R.R. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada autizm spektrida buzilishi boʻlgan bolalarning psixologik xususiyatlari, ularni chet el va Oʻzbekiston psixologlari tomonidan oʻrganilganligi, klinik belgilari va ijtimoiy-psixologik xususiyatlari hamda intellekt darajasini aniqlovchi metodika tahlili sxema va jadvallar asosida keltirilgan.
Keywords: autizm; intellekt; noverbal va verbal muloqot; anomal; integratsiya; diqqat; xotira; nutq; tafakkur; sezgi; hissiy-irodaviy soha; agressiya; mexanik xotira; reabilitatsion