KAYKOVUSNING “QOBUSNOMA” ASARINING PEDAGOGIK FIKR TARAQQIYOTIDAGI TUTGAN O‘RNI - Nishonov, M.S.; Tumanov, U.F. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada, Kaykovusning “Qobusnoma” asarining farzand tarbiyasidagi pedagogik xususiyatlari, ularda ta’lim-tarbiyaning pedagogik shart-sharoitlari, asarning turli tillarga tarjima qilinishi, ota-onani hurmatlash, suhandonlik, bilim va aqlning ahamiyati, ilmiy bilimlarni, san’atni egallash, harb, savdo, dehqonchilik ishlari va hunarni o’rganish, odob-axloq qoidalariga rioya etish, farzand tarbiyasi, saxovat va juvonmardlik kabi ko’plab masalalar tahlil qilinishi asoslangan.
Keywords: qadriyat; urf-odat; an’ana; odob-axloq; suhandonlik; saxovat; juvonmardlik; pedagogik shart-sharoit