BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINI INTERDISIPLINAR YONDASHUV ASOSIDA O‘QUV FAOLIYATIGA JALB ETISH VA KREATIV FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Quchqorova, N.M.; Jumaniyazova, G.B. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqola talabalarni interdisiplinar yondashuv asosida kreativlik va metakognitiv kompetensiyalarini rivojlantirishning pedagogik asoslarini o‘rganadi. Maqolada interdisiplinar ta’limning talabalarni qanday qilib yanada ijodiy, tanqidiy va mustaqil fikrlashga undashi, o‘z o‘rganish jarayonini boshqarish va tahlil qilish qobiliyatlarini qanday rivojlantirishi ko‘rsatilgan.
Keywords: interdisiplinar yondashuv; kreativlik; metakognitiv kompetensiya; pedagogika; ta’lim innovatsiyalari; ta’lim texnologiyalari; mustaqil fikrlash; talabalar faoliyati