BASSHÍ MÁDENIYATÍ HÁM JUWAPKERSHILIGI - Bektursinova, G.J. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Bu maqolada rahbar madaniyati hamda uning javobgarchiligi masalalari koʻrsatilgan. Muallif rahbarning shaxsiy madaniyati, etik qadriyatlari va boshqaruvdagi javobgarchiligi muassasaning foydasi va guruhning samaradorligiga toʻgʻridan-toʻgʻri ta’sir ko’rsatishini aytib oʻtgan. Shu bilan birga, maqolada liderlik madaniyati tushunchasi, rahbarning kommunikativ qobiliyatlari, odilona qaror qabul qilish va javobgarlikli yondashish kabi taraflar tahlil qilinadi. Muallif rahbarning nafaqat kasbiy bilim va koʻnlikmalarni egallashi, balki etik tamoillarga amal qilishning ham zaruriyatini asoslaydi.
Keywords: rahbar; javobgarchilik; madaniyat; shaxs; bilim; vazifa; intellekt; qoida; halollik; milliylik; qadriyat; boshqaruv