PEDAGOGIKALÍQ DIAGNOSTIKA MASHQALALARÍNÍŃ AYÍRÍM ASPEKTLERI - Allaniyazov, I.B. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada talabalarning ta’lim natijalarini pedagogik tashxislash va baholashning ayrim muammolari ko‘rib chiqilgan. Diagnostikaning asosiy vositalari va muolajalari kursatilgan. Pedagogik diagnostikaning an’anaviy usullari bilan taqqoslaganda bilimlarni baholashda test nazoratining afzalliklari va kamchiliklari aniqlangan.
Keywords: pedagogik diagnostika; bahalash tizimi; test nazorati