QARAQALPAQ HÁM INGLIS TILLERINDE ERKELETIWSHI-KISHIREYTIWSHI AFFIKS HÁM AFFIKSOIDLARDÍŃ GENDER ÓZGESHELIGI - Sarsenbaeva, Q.M. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada qoraqalpoq va ingliz tillaridagi erkalash-kichraytirish affiks va affiksoidlarining gender oʻziga xosligi haqida soʻz etiladi. Erkaklar va ayollar ismlarida ishlatiladigan affiks va affiksoidlarining oʻziga xos funksiyalari va xususiyatlari berilgan.
Keywords: affiks; affiksoid; erkalash va kichraytish; atoqli ot; gender; soʻz yasalish; morfologiya