QARAQALPAQ QAHARMANLÍQ DÁSTANLARÍ TILINDE SINONIM FRAZEOLOGIZMLERDIŃ QOLLANÍLÍWÍ - Qutibaeva, A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ilmiy maqolada sinonimlar nafaqat soʻzbilarmonlikning katta bir sohasi boʻlgan leksikologiya bilan bogʻliq, balki soʻzlarning ma’no jihatidan shakllanishi va oʻzgarishi bilan ham bogʻliq. Bunday sinonim soʻzlarning ma’naviy jihatdan rivojlanishi natijasida yangi sinonim qatorlari paydo boʻlishi haqida gap boradi.
Keywords: frazeologizm; semantika; variant; dominant; sinonim