QARAQALPAQ TILINDE AQ HÁM QARA REŃLERINIŃ METAFORIZACIYASÍ - Djumamuratova, G. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada qoraqalpoq tilida oq va qora rang-tusni bildiradigan soʻzlarning har xil ma’nolarda kelishi haqida aytilgan. Shuningdek, oq va qora rang-tus badiiy matnlarda metaforizatsiya uslubi orqalı turli ma’no bildirishi tahlil qilingan. Asosan, qoraqalpoq tilida milliy-madaniy oʻziga xos tomonlarini misollar yordamida dalillab koʻrsatgan.
Keywords: qoraqalpoq xalqi madaniyati; ranglar simvolikasi; rang-tus ma’nosi; tilshunoslik; metaforizatsiya