«HEAD/BAS» KOMPONENTLI FRAZEOLOGIYALÍQ BIRLIKLERDIŃ EKSPRESSIV-METAFORALÍQ SÍPATÍ - Arzimbetova, S.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada frazeologik birliklarning tarkibiy qismlari va ularning semantik yuklamalari o‘rganiladi. Stilistik jihatdan neytral va ekspressiv-metaforik birliklarning farqlari ko‘rsatiladi. “Bas” komponenti bilan bog‘liq frazeologizmlar qoraqalpoq va ingliz tillari bilan qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari frazeologizmlarning ma’nosi va qo‘llanilish xususiyatlarini chuqurroq anglashga yordam beradi.
Keywords: frazeologizmlar; ekspressiv-metaforik birliklar; baholovchi birliklar; stilistik tus; semantika