O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASINING NEFT VA GAZ MINTAQALARINING GEOLOGIK VA IQTISODIY GEOGRAFIK XUSUSIYATLARI - Olimova, D.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining neft va gaz mintaqalari, ularning geologik tuzilishi hamda iqtisodiy-geografik xususiyatlari tahlil qilinadi. Neft va gaz sanoatining mamlakat iqtisodiyotidagi o‘rni, yirik konlar, qazib olish va qayta ishlash jarayonlari yoritiladi. Shuningdek, ushbu tarmoqning hududiy joylashuvi, infratuzilmasi, atrof-muhitga ta’siri va barqaror rivojlanish imkoniyatlari muhokama qilinadi.
Keywords: neft; gaz; geologiya; iqtisodiyot; sanoat; infratuzilma; ekologiya; barqarorlik