QASHQADARYO VILOYATIDA CHORVACHILIK TARMOG‘I RIVOJLANISHINING HUDUDIY XUSUSIYATLARI - Nurmatov, N.E. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyatida chorvachilik tarmog‘ining hududiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Viloyatning tabiiy-geografik sharoitlari, iqlim omillari va yaylov resurslarining chorvachilik rivojiga ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, mintaqadagi chorva turlari tarkibi, ishlab chiqarish hajmi va iqtisodiy samaradorlik masalalariga e’tibor qaratiladi. Tadqiqot natijalariga asoslanib, chorvachilik tarmog‘ining barqaror rivojlanishi uchun ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.
Keywords: Qashqadaryo viloyati; chorvachilik; hududiy xususiyatlar; yaylovlar; iqtisodiy samaradorlik