JIZZAX VILOYATI FAUNASINING TURISTIK AHAMIYATI - Gʻoʻdalov, M.R.; Mirzayeva, A.Z. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Jizzax viloyati Oʻzbekistonning markaziy qismida joylashgan boʻlib, oʻzining tabiiy goʻzalliklari, tarixiy obidalari va madaniy merosi bilan ajralib turadi. Bu hududda turli xil mintaqalarda va suv havzalarida yashaydigan hayvonlarni, landshaftlarni bir komponenti sifatida oʻrganish ham muhimdir. Shunindek, hayvonot dunyosi nafaqat tabiiy muhitni boyitadi, balki sayyohlar uchun qiziqarli va maʼrifiy tajribalar taqdim etadi. Jizzax viloyatidagi hayvonot dunyosi, uning turizm imkoniyatlarini kengaytirishda muhim rol oʻynaydi. Ushbu maqolada Jizzax viloyatida turizmni rivojlanishida hayvonot dunyosining turistik ahamiyati haqida maʼlumotlar berilgan.
Keywords: Jizzax viloyati; turizm; hayvonot dunyosi; madaniyat; sayyohlar; ekologik turizm; iqtisodiy rivojlanish; ilmiy tadqiqotlar