КОРПОРАТИВ МАЪЛУМОТЛАР АЛМАШИНУВИ ЖАРАЁНЛАРИДА СЕРВЕР КЛАСТЕРЛАРИ ЮКЛАМАЛАРИНИ ТАҚСИМЛАШНИНГ ҚАРОРЛАР ДАРАХТИГА АСОСЛАНГАН УСУЛИ - Асқаралиев, О.У. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Мақолада корпоратив ахборот алмашинуви режимида сервер мажмуасида ҳисоблаш юкламаларининг мувозанатлаш масалалари кўриб чиқилган. Корпоратив маълумотлар алмашинуви жараёнларида сервер кластерлари юкламаларни тақсимлашнинг қарорларлар дарахтига асосланган усули илгари сурилди, бунинг натижасида юкламаларни баланслаш муаммоси ечилди.