OʻSMIRLIK DAVRIDA STRESS XOLATLARINING IJTIMOIY PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Suleymanova, T.G. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada stress muammosini oʻrganishning asosiy ilmiy yondashuvlari koʻrib chiqiladi, oʻsmirlarga xos boʻlgan stressning psixologik jihatlari yoritiladi. Stressli vaziyatlarni keltirib chiqaruvchi ijtimoiy psixologik omillar tahlil qilinadi. Stressning havotirlanish, depressiya va ijtimoiy alolaqalarning yomonlashishi kabi oqibatlariga alohida e’tibor qaratiladi. Maqolada, shuningdek, oʻsmirlarga qiyinchiliklarni engishga yordam beradigan psixologik korrektsiya usullari va strategiyalari imkoniyatlari tafsiflanadi
Keywords: stress; xavotirlanish; gomeostaz; muloqot; korrektsion treninglar; ko'zg'aluvchanlik