MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMIDA ZAMONAVIY PSIXOLOGIK XIZMAT KO‘RSATISHNING O‘ZIGA XOS MEXANIZMLARI - Rajabova, M.Yu. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tizimida zamonaviy psixologik xizmat ko‘rsatishning o‘ziga xos mexanizmlari tahlil qilinadi. Bolalarning psixologik rivojlanish xususiyatlari, shaxsiy yondashuvni ta’minlash, ta’lim jarayonida psixologik muhitni yaratish usullari va ota-onalar bilan hamkorlik qilish masalalari yoritiladi. Shuningdek, bolalarning emotsional-intellektual rivojlanishiga ta’sir etuvchi zamonaviy metodlar va texnologiyalar qo‘llanilishining ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi.
Keywords: maktabgacha ta’lim; psixologik xizmat; rivojlanish; shaxsiy yondashuv; emotsional-intellektual rivojlanish; zamonaviy texnologiyalar; ota-ona hamkorligi