OʻSMIR YOSHDAGI OʻQUVCHILARDA KREATIV FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH PSIXODIAGNOSTIKASI - Djolımbetova, M.M.; Aytmuratova, E.Y. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Bu maqolada oʻsmirlik davrining psixologik xarakteristikasi, aqliy rivojlanish va mustaqil fikrlash, kreativ tafakkur, intelekt haqida ma’lumotlar keltirilgan boʻlib, asosan kretivlik ma’nosining turli adabiyotlarda oʻrganilishi ularni taxlil qilinganligi keltirilgan.
Keywords: oʻsmir yosh davri; kreativlik; rivojlanish psixologiyasi; ijodiy tafakkur; ijtimoiy kreativlik; mustaqil fikrlash; intelektuallik