BULLINGNING KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI BOLALAR PSIXOLOGIYASIGA TA’SIRI - Berdiyeva, G.J. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarda bullingning psixologik xususiyatlari, uning shakllanish omillari va bolalar psixologiyasiga ta’sir ko‘rsatadigan asosiy jihatlari o‘rganilgan. Bullingning emotsional, shaxsiy va ijtimoiy oqibatlari tahlil qilingan, shuningdek, bu jarayonni oldini olish va bartaraf etish strategiyalari ishlab chiqilgan. Mazkur tadqiqot bolalarning ijtimoiy-psixologik salomatligini ta’minlashga qaratilgan amaliy yondashuvlarni taklif etadi.
Keywords: bulling; psixologik ta’sir; kichik maktab yoshi; emotsional rivojlanish; ijtimoiy munosabatlar; oilaviy muhit; maktab muhiti; psixologik salomatlik