O‘SMIRLARDAGI EMOTSIONAL INTELLEKT MUOMMOLARINING BOLALIKDAGI TO‘SIQLARGA BOG‘LIQLIGI - Alisherova, Z.T. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada o‘smirlik davridagi emotsional intellekt muommolarining asosiy sababi bolalikdagi to‘siqlarga bog‘liqligi yoritib berilgan. O‘smirlarning bu davridagi emotsional intellekti-empatiya, o‘zini qabul qilish, boshqalarni tushuna olish, vaziyatlarni to‘g‘ri baholab, to‘g‘ri hal qila olish salohiyati ularni shakllantirish yo‘nalishlari hamda shaxslararo munosabatlardagi muommoli xulq atvorining namoyon bo‘lish yo‘nalishlari bolalikdagi omillarga ham bog‘liqligi ko‘rsatib o‘tilgan.
Keywords: emotsional intellekt; bolalik; o‘smirlik; kattalar; zavqlanish; to‘siqlar; muommolar; xavotirlanish; o‘ziga ishonmaslik; hayotga bo‘lgan intilish; yolg‘izlanish; buz g‘unchi fikrlar; qo‘rquv; ijtimoiy muhit; xulq-atvor; ijtimoiylashuv