TEATR ORQALI UMUMTA’LIM, OLIY TA’LIM MUASSASI TALABALARINI MA’NAVIY-AXLOQIY TARBIYALASHNING RIVOJLANISH HOLATI - Qalandarov, U.E. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Mazkur maqolada falsafiy, pedagogik va psixologik adabiyotlar asosida teatr san’ati vositalari orqali umumta’lim va oliy ta’lim muassasalari o‘quvchilarini ma’naviy-axloqiy tarbiyalash masalalari yoritilgan. Teatr san’atining o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini rivojlantirish, jamoaviy muloqot qobiliyatlarini shakllantirish va estetik tarbiya berishdagi roli tahlil qilingan.
Keywords: teatr san’ati; axloqiy tarbiya; ma’naviy rivojlanish; estetik tarbiya; ijodiy salohiyat; jamoaviy muloqot; teatr pedagogikasi; aktyorlik psixotexnikasi; sahna plastikasi; teatr texnologiyalari